П`ятниця, 26.04.2024, 08:45
Вітаю Вас Гість | RSS

  Бібліотека Рокитнівського НВК                                     "ШКОЛА І ст. - ГІМНАЗІЯ" 

Головна » Архів матеріалів
     11 березня в актовому залі Рокитнівської гімназії відбулась літературна зустріч «Літературна творчість наших земляків», учнів 9-11 класів Рокитнівської гімназії з поетами рідного краю Вірою Іванівною Терещук та Анною Михайлівною Волошиною. Шкільний бібліотекар Пахнюк М.І. познайомила присутніх з біографічними відомостями про поетів-земляків.
     Далі присутні  з захопленням слухали поезії в авторському виконанні Віри Терещук, у яких поетеса торкалася багатьох тем – теми природи, людського буття, рідної мови, творчості Великого українського генія Тараса Григоровича Шевченка. Але все ж головною залишилася тема рідного краю, рідної землі, якій присвячено чимало творів. Окрім творчості Віра Іванівна активно займається громадською діяльністю, адже вона – голова районного громадського літературно-мистецького об’єднання «Рокита».
     Анна Михайлівна Волошина розповіла про те, як вперше відчула бажання творити, прочитала багато своїх поезій, які незабаром будуть опубліковані в наступній збірці її творів. Особливо цікавим для юнаків та дівчат стало ще й те, що поетеса навчалася у стінах тієї ж школи, в якій зараз навчаються вони. 
     Продовжилась зустріч жвавим спілкуванням авторів та учнів. Учні мали змогу задати запитання та отримати на них відповіді. Учениця 10-А класу Світлана Тимощук прочитала свій лист, приурочений подіям, які відбуваються в даний час в нашій рідній Україні. Написані рядки ученицею зацікавили літераторів. Вони запропонували Світлані свої творчі доробки зібрати до однієї збірки, яку допоможе випустити Анна Волошина.
     Благодатна й щедра на таланти наша рідна Рокитнівщина, зігріта ласкавим сонцем, заколисана тихими вітрами.
     Сподіваюся, що зустріч залишила в серцях учнів тепло і радість від спілкування, бажання прочитати ще більше творів письменників-земляків. Адже кожен край народжує свого Поета, сподіваючись виявити себе через його Слово… 
Переглядів: 635 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.03.2015 | Коментарі (0)

     18 лютого 2015 року з учнями 5-Б гімназійного класу (9 клас) пройшла година поезії «Мова українська – то Шевченка слово», приурочена Міжнародному дню рідної мови. Година поезії пройшла з метою виховання в учнів любові до рідної мови, скарбів поетичного слова, України, а також вшанування пам’яті видатного художника слова, патріота України Тараса Григоровича Шевченка.
Марина Пахнюк
Переглядів: 516 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.02.2015 | Коментарі (0)

    21-22 січня 2015 року в шкільній бібліотеці відбулися зустрічі-екскурсії з учнями 1-х класів. Бібліотекар ознайомила першокласників з правилами користування бібліотекою, абонементом, невеличким читальним залом, з дитячими книжковими виставками. Після екскурсії всі юні читачі були записані до бібліотеки.


Переглядів: 497 | Додав: WWWWW_W | Дата: 22.01.2015 | Коментарі (0)

Шановні друзі!
Прийміть сердечні вітання 
з Новим 2015 роком!
Рік кози не йде,а скаче,
На хвості несе удачу,
Цілий віз везе достатку,
В Україну, в кожну хатку!
Весело дзвенить дзвінками,
Радість, щоб була між нами.
В мирі, злагоді, надії,
Всі здійснились Ваші мрії!
Переглядів: 480 | Додав: WWWWW_W | Дата: 31.12.2014 | Коментарі (0)

     11 грудня 2014 року з учнями 3-В класу була проведена колективна бесіда «Великі права маленької людини», приурочена Міжнародному дню захисту прав  людини. Бібліотекар коротко розповіла, що таке Декларація та Конвенція прав дитини, та в яких роках вони були прийняті. Діти також були ознайомлені зі статтями Конвенції про права дитини. На закінчення учні трішки поміркували над запитаннями вікторини «З героями казок по статтях Конвенції».
Переглядів: 466 | Додав: WWWWW_W | Дата: 12.12.2014 | Коментарі (0)

     21 листопада 2014 року для учнів 6-Б гімназійного класу (10 клас) була проведена історична година «Чорна сповідь моєї Вкраїни», приурочена пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років. Історична година пройшла з метою виховати в учнів почуття патріотизму, свідомості громадян України, проаналізувати головні причини найжахливішої трагедії за масштабом та перебігом  подій, трагедії, яку пережив український народ в 1932-1933 роках. Під час проведення історичної години діяла книжкова виставка «Голгофа голодної смерті». Захід проведений спільно з класним керівником Семьошкіною С.М.
Марина Пахнюк
Переглядів: 499 | Додав: WWWWW_W | Дата: 01.12.2014 | Коментарі (0)

Шановні користувачі!
 
     Запрошуємо Вас взяти участь у анкетуванні на визначення Кращої книги Рівненщини.
      Анкетування проходить в рамках обласного щорічного конкурсу «Краща книга Рівненщини», що реалізується в рамках обласної Програми розвитку культури Рівненської області на період до 2017 року.
 
Номінації конкурсу:
1. Прозове видання
2. Поетична збірка
3. Історико-краєзнавче видання
4. Довідкове видання
Переглядів: 497 | Додав: WWWWW_W | Дата: 18.11.2014 | Коментарі (0)

     В рамках щорічного Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек під гаслом «Шкільна бібліотека -  стратегічний партнер освіти», який проходив з 1 по 31 жовтня 2014 року в нашій шкільній бібліотеці були організовані та оформлені книжкові виставки та тематичні полички «Степ та воля – козацька доля» (до Дня українського козацтва), «Вмійте захищати свої права», «Українські письменники – дітям» та інші.
     8 та 10 жовтня проведені бібліотечні уроки з учнями 4-х класів на тему: «Творчість нашого народу». Творчість нашого народу багата казками, легендами, переказами, піснями, оповіданнями, прислів’ями тощо. Та на уроках більше уваги було приділено казці та легенді. Тому що українська народна творчість найяскравіше відображається в них. 
     21 жовтня цікаво і змістовно пройшло літературне свято «Осінній ярмарок». Підготували захід учні 3-Б класу на чолі з шкільним бібліотекарем Пахнюк М.І. та класоводом Кузьмич О.В. Метою свята було допомогти учням краще пізнати народні звичаї і традиції, виховувати любов і пошану до них, необхідність зберігати і передавати їх наступним поколінням. Навчити дітей цінувати людську працю. 
     22 жовтня шкільний бібліотекар для учнів 4-А класу (класовод Рудницька Т.Ф.) організувала зустріч з дитячим письменником Рівненщини Романом Демчуком,  яка проходила в центральній районній бібліотеці і була підготовлена працівниками цієї бібліотеки. Діти від зустрічі отримали багато емоцій та задоволення, придбали книжечки автора з особисто віршованими автографами. Дізнались, які нові книжечки зможуть почитати в найближчий час.
     24 жовтня на уроці історії спільно з вчителем історії Бірюковою І.М. для учнів 5-А гімназ ... Читати далі »
Переглядів: 714 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.10.2014 | Коментарі (0)

     17 вересня 2014 року з учнями 7-А гімн. класу (11клас) пройшла літературна година «Життєпис Олександра Довженка», приурочена 120-й річниці від дня народження українського письменника та кінорежисера. Учні по черзі коротко розповіли біографію Олександра Довженка. Бібліотекар Пахнюк М.І. з вчителем української літератури Дем’янчук Н.П. доповнили біографію цікавими моментами, як саме наполегливо Олександр Довженко хотів стати режисером. На закінчення учні згадали фільми, які були зняті відомим режисером.
Переглядів: 470 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.09.2014 | Коментарі (0)

     26 серпня 2014 року бібліотекар гімназії виступила перед вчителями початкових класів НВК "Школа І ст.-гімназія" ознайомивши їх з «Списком нових надходжень підручників на 3 клас», зі «Списком періодичних видань на ІІ півріччя». Звернула увагу присутніх, що на веб-сайті бібліотеки розміщується Збірка матеріалів до Першого уроку 2014/2015 навчального року "Україна – єдина країна" та запросила до перегляду тематичної викладки "Україна – єдина країна". Також при нагоді ще раз нагадала про корисний для освітян веб-сайт «Освітній Навігатор» та ознайомила з послугами, які надає центральна районна бібліотека на допомогу навчальному процесу. Всім присутнім  бібліотекар запропонувала друковану рекламу послуг центральної районної бібліотеки та рекламну листівку веб-сайту «Освітній Навігатор».
Бібліотекар ш/в РДБ  М.  Пахнюк

 
Переглядів: 678 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.08.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 »

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 67

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz