П`ятниця, 29.03.2024, 02:22
Вітаю Вас Гість | RSS

  Бібліотека Рокитнівського НВК                                     "ШКОЛА І ст. - ГІМНАЗІЯ" 

Головна » Архів матеріалів
      Міністерство освіти і науки України рекомендує у навчальних закладах спланувати цикл уроків мужності, які стануть фундаментом формування у дітей та молоді сучасної національної ідентичності на кращих прикладах мужності і звитяги, виявлених нинішніми захисниками Батьківщини, на героїці сучасної боротьби за незалежність і цілісність держави. Про це йдеться в листі МОН від 13.08.2014 року № 1/9-412 "Про проведення Уроків мужності".
     Темами цих уроків мають бути мужність українських військових та добровольців, їх вірність Присязі українському народові, готовність віддати життя за мир і спокій в Україні, а також героїзм простих українців, які з перших днів антитерористичної операції допомагають забезпечувати війська захисним спорядженням, ліками, продовольством та, не зважаючи на ризик, вивозять із захоплених міст і сіл мирних громадян. Варто згадати і про українців, які приймають у себе родини, що вимушені покинути свої рідні домівки.
     Форми проведення уроків мужності можуть бути різноманітними, на вибір навчального закладу: зустрічі з учасниками бойових дій, волонтерами, відвідання військовослужбовців, які отримали поранення внаслідок виконання бойових завдань у рамках проведення заходів антитерористичної операції та проходять реабілітацію, виступи дитячих творчих колективів, написання листів солдатам у рамках Всеукраїнської акції «Лист пораненому», що триває.
Окрім того, Міносвіти радить розміщувати анонси про проведення уроків мужності на офіційних сайтах органів управління освітою, навчальних закладів. 

Рекомендуємо Вам сайти:
·                    Долучайтеся до акції «Лист пораненому» ( http://www.mon.gov.ua/ua/news/35664-doluchaytesya-do-aktsiyi-list-poranenomu). Міністерство освіти і науки України спільно з Міністерством оборони України розпочинає Всеукраїнську акцію «Лист пораненому». Допомога суспільства, дитячі малюнки, листи на підтримку поранених військовослужбовців сприятимуть скорішому відновленню їх моральних, психологічних та духовних сил. http://www.mon.gov.ua/ua/news/35664-doluchaytesya-do-aktsiyi-list-poranenomu.
·                    Лист Міністерства №1/9-412 від 13.08.2014 "Про проведення Уроків мужності" ... Читати далі »
Переглядів: 794 | Додав: WWWWW_W | Дата: 22.08.2014 | Коментарі (0)

     13 травня 2014 року пройшла літературна година «Берегині рідного краю», приурочена Дню матері з учнями 6-А гімназійного класу (10 клас), спільно з вчителькою української літератури Дем’янчук Н.П.

     Одним із найдавніших образів в українській народній культурі є берегиня. Це символ життя і родючості, матері всього сущого, яка дає життя і оберігає.  Тому учні познайомились з життям славетних полтавських жінок, які надихали на творчість Шевченка та Пушкіна. Красиві і ніжні наші українки, кожна зі своєю неповторною і нелегкою долею - це легендарна Маруся Чурай, художниця Марія Башкирцева, родоначальниця української дитячої літератури Олена Пчілка та дружина поміщика Закревського Ганна Вольховська.
 

Переглядів: 551 | Додав: WWWWW_W | Дата: 14.05.2014 | Коментарі (0)

Шановні друзі.

Щиро вітаємо усіх Вас з Світлими Великодніми Святами.

Нехай з Великоднем до Вашої оселі прийде здоров'я, любов, щастя, добробут,

душа нехай стає світлішою, серце пламеніє любов'ю, а помисли стануть щирими та добрими. Всіх Вам земних благ!

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Переглядів: 486 | Додав: WWWWW_W | Дата: 18.04.2014 | Коментарі (0)

      16 квітня 2014 року для учнів 4-х класів групи продовженого дня була проведена година народознавства «Історія походження та виготовлення писанок».

      Великдень в українців завжди асоціюється з писанкою Тому дітям було цікаво послухати як треба писати писанки, як відрізняють їх за технікою виготовлення, які символи наносяться на них. І саме в які дні перед Великоднем треба писати писанки та малювати крашанки. Захоплююче слухали і легенду про писанку. Наприкінці заходу учні відгадували загадки, повязані зі Світлим Днем Великодня.
 

Переглядів: 540 | Додав: WWWWW_W | Дата: 17.04.2014 | Коментарі (0)

            З 17 по 21 березня 2014 року пройшов Тиждень дитячого читання. Кожний день Тижня проходив за певною темою. В «День Казки», учні 2-А класу на чолі з класоводом Буднік Ж.П. та бібліотекарем школи Пахнюк М.І. підготували цікаве та веселе театралізоване дійство «В гостях у Казки». Також в цей день були визначені переможці конкурсу малюнків «У світі казки чарівної», в якому прийняли участь понад 30 учнів 2-4 класів. За кращі малюнки, діти отримали невеличкі призи.

     Літературна гра «Чи віриш – чи не віриш?» була проведена з учнями 4-А гімназійного класу (8 клас) в «День Ерудита». Переможцями вийшли Бірюков Микола та Лопуга Владислав, вони також отримали призи.

     Не менш цікаво пройшов «День Книголюба». Саме в цей день відбулася посвята першокласників в читачі шкільної бібліотеки. Літературний ранок «Зустріч у Книжковому місті» для першокласників підготували учні 3-А класу на чолі з класоводом Рудницькою Т.Ф., вчителькою музики Васильченко Г.С. та бібліотекарем Пахнюк М.І.

            Протягом Тижня були оформлені та представлені до уваги учнів всіх класів ілюстровані книжкові виставки «В країні казкових героїв», «Нові зустрічі в казковому світі», перегляд літератури «Сучасні українські письменники – дітям», огляд літератури «Словники, довідники та енциклопедії». За допомогою акції «Подаруй бібліотеці – книгу!» за цей тиждень шкільна бібліотека поповнила фонд дитячої літератури на 14 примірників.

            Фоторепортаж до проведення Тижня дитячого читання додається.

  


 

Переглядів: 531 | Додав: WWWWW_W | Дата: 26.03.2014 | Коментарі (0)

     12 березня 2014 року в районній дитячій бібліотеці для дітей відбувся 2-й етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія – 2014». В цьому етапі взяли участь троє переможців 1-го етапу «Найкращий читач школи» Рокитнівського навчально-виховного комплексу «Школи І ступеня – гімназії» - Крук Аліна, 2-Б гімн.кл. (6); Волевач Яна, 3-Агімн.кл. (7); Ковальчук Анна, 4-Б гімн. кл. (8).
Переглядів: 531 | Додав: WWWWW_W | Дата: 17.03.2014 | Коментарі (0)


    1 березня о 13.00 год. поряд з центральною районною бібліотекою любителі шевченківського слова згуртувались для проведення флешмобу "Рокитнівщина читає Шевченка" з нагоди 200-річчя Тараса Григоровича Шевченка.
     На якому одночасно вголос прочитали вірш Тараса Шевченка В казематі ("Чи ми ще зійдемося знову...").
     Флешмоб  «Рівненщина читає Шевченка» ініціювала  Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека з нагоди 200-річчя Т. Шевченка.
Оксана Лісовець.
Переглядів: 530 | Додав: WWWWW_W | Дата: 03.03.2014 | Коментарі (0)

     20 лютого 2014 року з учнями 2-Б гімназійного класу (6 клас) пройшов усний журнал «Невичерпна духовна скарбниця», приурочений Міжнародному дню рідної мови. Під час проведення журналу було розкрито сторінки за темами: «Мова рідна! В ній мудрість віків», «Родовід української мови», «Як ростуть слова», «Цікаво знати». Крук Аліна, Наумович Анастасія та Полянко Марія прочитали вірші про мову Максима Рильського, Андрія Малишка, Павла Усенка. Захід проведений з метою поглибити знання учнів рідної мови.
Переглядів: 873 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.02.2014 | Коментарі (0)

     22 січня 2014 року в шкільній бібліотеці була проведена інформаційна година "Українська державна символіка" з учнями 2-А гімназійного класу (6 клас), приурочена Дню Соборності та Свободи України. Інформаційна година пройшла з метою закріпити знання учнів про значення та походження національних символів України.
Переглядів: 671 | Додав: WWWWW_W | Дата: 19.02.2014 | Коментарі (0)

     19 грудня 2013 року в актовому залі пройшов літературний ранок "Прийди до нас, Миколаю". Активну участь у підготовці дитячого ранку взяли учні 3-Б класу на чолі з класоводом Лозян В.М. та шкільним бібліотекарем Пахнюк М.І. Розпочалось свято з побажань дітей, щоб вони хотіли отримати від Святого Миколая. Завітав до дітей мандрівник, посланець від Чудотворця. Мандрівник розповів учням, які добрі справи творив Миколай, як його всі люди прославляють і на його честь відкривають церкви. Діти декламували вірші, співали пісеньки про Чудотворця Миколая, звернулися до нього зі щирою молитвою. Бабуся однієї з учениць також розповіла дітям, що вона знає про Великого Чудотворця. Мандрівник прощаючись подарував кожній дитині іконку з зображення Миколая Чудотворця та невеликі даруночки. Музичний супровід підготувала вчителька музики Васильченко Г.С.
       Літературний ранок пройшов з метою закріпити знання учнів про православні зимові свята, традиції святкування.

Переглядів: 559 | Додав: WWWWW_W | Дата: 19.02.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 »

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 67

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz