П`ятниця, 29.03.2024, 07:10
Вітаю Вас Гість | RSS

  Бібліотека Рокитнівського НВК                                     "ШКОЛА І ст. - ГІМНАЗІЯ" 

Головна » 2015 » Березень » 23 » «Літературна творчість наших земляків»
16:07
«Літературна творчість наших земляків»
     11 березня в актовому залі Рокитнівської гімназії відбулась літературна зустріч «Літературна творчість наших земляків», учнів 9-11 класів Рокитнівської гімназії з поетами рідного краю Вірою Іванівною Терещук та Анною Михайлівною Волошиною. Шкільний бібліотекар Пахнюк М.І. познайомила присутніх з біографічними відомостями про поетів-земляків.
     Далі присутні  з захопленням слухали поезії в авторському виконанні Віри Терещук, у яких поетеса торкалася багатьох тем – теми природи, людського буття, рідної мови, творчості Великого українського генія Тараса Григоровича Шевченка. Але все ж головною залишилася тема рідного краю, рідної землі, якій присвячено чимало творів. Окрім творчості Віра Іванівна активно займається громадською діяльністю, адже вона – голова районного громадського літературно-мистецького об’єднання «Рокита».
     Анна Михайлівна Волошина розповіла про те, як вперше відчула бажання творити, прочитала багато своїх поезій, які незабаром будуть опубліковані в наступній збірці її творів. Особливо цікавим для юнаків та дівчат стало ще й те, що поетеса навчалася у стінах тієї ж школи, в якій зараз навчаються вони. 
     Продовжилась зустріч жвавим спілкуванням авторів та учнів. Учні мали змогу задати запитання та отримати на них відповіді. Учениця 10-А класу Світлана Тимощук прочитала свій лист, приурочений подіям, які відбуваються в даний час в нашій рідній Україні. Написані рядки ученицею зацікавили літераторів. Вони запропонували Світлані свої творчі доробки зібрати до однієї збірки, яку допоможе випустити Анна Волошина.
     Благодатна й щедра на таланти наша рідна Рокитнівщина, зігріта ласкавим сонцем, заколисана тихими вітрами.
     Сподіваюся, що зустріч залишила в серцях учнів тепло і радість від спілкування, бажання прочитати ще більше творів письменників-земляків. Адже кожен край народжує свого Поета, сподіваючись виявити себе через його Слово… 
                                                           Марина  Пахнюк, бібліотекар Рокитнівської гімназії.

 
Переглядів: 632 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 67

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz