Четвер, 18.04.2024, 21:49
Вітаю Вас Гість | RSS

  Бібліотека Рокитнівського НВК                                     "ШКОЛА І ст. - ГІМНАЗІЯ" 

Головна » Архів матеріалів

Шановні друзі!

    Запрошуємо вас прийняти участь у Конкурсі дитячого читання «Книгоманія».

 Мета конкурсу:  подальше широке  залучення дітей середнього шкільного віку до читання художньої літератури.

І етап - 10 лютого-10 березня 2016 р. – відбірковий сільський /міський етапи;

ІІ етап - 10 – 20 березня 2016 р. – районний етап;

ІІІ етап - кінець березня – початок квітня  - обласний етап;

13-15 травня 2016 р. – заключний етап: Фестиваль дитячого читання «Книгоманія» у Львові.

     На кожному етапі визначаються по 2 переможці – по одному з 6-го і 7-го класів, які отримають звання «Найкращий читач бібліотеки», «Найкращий читач району/міста».

Більше про конкурс можна почитати за посиланням:

http://lodb.org.ua/konkursy/oblasnyj-konkurs-dytyachogo-chytannya-knygomaniya-2016

Переглядів: 549 | Додав: WWWWW_W | Дата: 16.02.2016 | Коментарі (0)

     17 грудня2015 року з учнями 4-х класів ГПД (групи продовженого дня) пройшла літературна вікторина «За прочитаними книжками». З п’яти найактивніших учасників до фіналу пройшли дві учениці: Колодич Марина та Ткач Соломія. Перемогу здобула учениця 4-А класу Ткач Соломія, за що отримала невеличкий приз. Вікторина була проведена з метою заохочення дітей до систематичного читання, а також розвитку інтелектуальних здібностей в них.

Переглядів: 526 | Додав: WWWWW_W | Дата: 22.12.2015 | Коментарі (0)

Шановні користувачі!

    Запрошуємо Вас взяти участь у анкетуванні на визначення Кращої книги Рівненщини.

     Анкетування проходить в рамках обласного щорічного конкурсу «Краща книга Рівненщини», що реалізується в рамках обласної Програми розвитку культури Рівненської області на період до 2017 року.

Номінації конкурсу:

1. Прозове видання

2. Поетична збірка

3. Історико-краєзнавче видання

4. Довідкове видання

5. Документальне видання чи мемуари

6. Літературний дебют (книги видані за останні 5 років)

    Анкети можна отримати звернувшись до бібліотекаря.

Також за кращу книгу Рівненщини можна проголосувати он-лайн за посиланнями: 

 - «Краще історико-краєзнавче видання»;

... Читати далі »

Переглядів: 456 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.12.2015 | Коментарі (0)

     18 листопада 2015 року з учнями 6-Б гімназійного класу (10 клас) пройшла година спілкування «Вплив книги і бібліотеки на формування толерантності школярів». Спілкування пройшло з метою дати учням уявлення про толерантність та толерантне ставлення один до одного. Навчитися спілкуватися в суспільстві, бути корисним собі та іншим людям, допомагати у різних ситуаціях.

Переглядів: 480 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.11.2015 | Коментарі (0)

     Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 14.09.2015 № 923 «Деякі питання проведення в 2016 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти» (із змінами) зовнішнє незалежне оцінюваннярезультатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти (ЗНО), в 2016 році проводитиметься з 5 травня до 10 липня.

     Особи, які зареєструються для проходження ЗНО, матимуть можливість скласти тести з ЗНО таких предметів: української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської мови, іспанської мови, німецької мови, російської мови, французької мови. Кожен учасник ЗНО матиме право скласти тести не більш як ізчотирьох навчальних предметів.

     Для всіх випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2016 року результати ЗНО з української мови і літератури зараховуватимуться як оцінки за підсумками державної підсумкової атестації, що визначатимуться на основі кількості балів, набраних за виконання завдань лише з української мови. Також як результати ДПА зараховуватимуться результати складання тестів із математики або історії України (період ХХ – початок ХХІ століття).

     Наказ Міністерства освіти і науки України від 14.09.2015 № 923 (із змінами), зареєстрований в Міністерстві юстиції України 28 вересня 2015 року за № 1152/27597, буде опубліковано 30 жовтня 2015 року в офіційному виданні «Офіційний вісник України», № 84. Наказ набирає чинності в день його опублікування. 

7 нововведень у вступній кампанії 2016 року.

     1. Набір на освітньо-кваліфікаційні рівні вищої освіти молодого спеціаліста та спеціаліста в 2016 році відбуватиметься востаннє. Також вперше умови прийому до Вищих навчальних закладів України охоплюють ступені молодшого бакалавра та доктора філософії.

     2. Набір студентів до ВНЗ на всі ступені та освітньо-кваліфікаційні рівні у 2016 році буде здійснюватись за новим єдиним Переліком галузей та спеціальностей, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року № 266.

     3.Також закон «Про Вищу освіту» передбачає деякі зміни моделі держзамовлення, згідно з якими Міністерство освіти і науки визначатиме загальну кількість бюджетних місць за спеціальностями та спеціалізаціями окремих спеціальностей. У свою чергу, вищі навчальні заклади встановлюватимуть мінімальні та максимальні обсяги вступників, які вони можуть і готові прийняти. Розподіл вступників по ВНЗ, з урахуванням їх пріоритетів, здійснюватиме ... Читати далі »

Переглядів: 461 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.10.2015 | Коментарі (0)

     30 вересня 2015 року цікаво і весело пройшов бібліотечний квест «Пошук бібліотечних скарбів» з учнями 3-Б гімназійного класу (7 клас). Гра розпочалася у бібліотеці. Було обрано капітанів 3-х команд, яким були вручені конверти з завданнями. Гра продовжилася в класі, команди давали відповіді на отримані завдання, потім капітани команд повернулися в бібліотеку з відгаданими завданнями і бібліотекар визначила команду-переможця. Перемогу отримала команда №2 Кулакевич Віталія.

     Бібліотечний квест був проведений з метою виховання любові в учнів до книги, до людей, що її створюють, а також для заохочення дітей до систематичного читання.

Переглядів: 741 | Додав: WWWWW_W | Дата: 01.10.2015 | Коментарі (0)

     15 травня 2015 року з учнями 4-х класів була проведена літературна подорож «Людина в світі професій» біля книжкової виставки «Вибір професії – крок у доросле життя».

     Мета подорожі: розповісти учням про значення професії, пояснити, що будь-яка професія важлива, виховувати повагу до людей різних професій, розширити читацький кругозір.

Переглядів: 506 | Додав: WWWWW_W | Дата: 19.05.2015 | Коментарі (0)

     15 квітня 2015 року з учнями 3-4 класів у шкільній бібліотеці була проведена година народознавства «Українські великодні традиції». Діти дізналися про традиції фарбування крашанок, про страви, які мають бути на великодньому столі, про освячення свічки в Чистий четвер та великодні обряди, які розпочиналися з цього дня. Великдень – магічне свято, пов’язане з обрядовістю і вірою. І хоча нині ми сприймаємо ці обряди спрощено, проте так чи інакше пам’ятаємо про традиції наших прабабусь і прадідів.

Переглядів: 657 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.04.2015 | Коментарі (0)

     В березні-місяці 2015 року «Школа І ступеня-гімназія» прийняла участь в проекті «100 тисяч книжок для сільських бібліотек», започаткований у співпраці Фундації Дарини Жолдак, Української бібліотечної асоціації та ГО «Форум видавців». Координатором у школі була шкільний бібліотекар Пахнюк М.І.

     До проекту долучились майже всі класи школи, на чолі з класними керівниками та класоводами. Було зібрано понад 80 примірників книг. Найактивнішу участь в проекті прийняли учні 2-А класу, 3-Б класу, 4-А класу та 6-Б гімн. класу   (10-Б кл.). Зібрані книги передані до публічно-шкільної бібліотеки с. Рокитне.

Переглядів: 614 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.04.2015 | Коментарі (0)

    З 16 по 20 березня пройшов Всеукраїнський Тиждень дитячого читання під гаслом «Ми зростаємо разом з книгою!». Кожен день Тижня визначався своєю тематикою та циклом бібліотечних заходів.

     Перший день розпочався з експрес-інформації про проведення Тижня. Для поглиблення і розширення читацьких інтересів учнів 5-7 гімназійних класів (9-11 класи) був розгорнутий перегляд літератури із серії «Шкільна бібліотека». Цього ж дня урочисто відбулася «Посвята першокласників у читачі». Літературний ранок підготували учні 3-А класу на чолі з класоводом Буднік Ж.П., шкільним бібліотекарем Пахнюк М.І. та вчителем музики Васильченко Г.С. Першокласників на святі радо вітала Королева книг зі своїми героями: Буратіно, Бабою Ягою, Лисичкою-листоношею, Ведмедиком-лікарем та іншими. Учні 3-А класу гарно виконували вірші, пісні, присвячені книзі. Подорожуючи книжковим королівством маленькі читай лики багато дізналися про його жителів, відгадували загадки, склали урочисто обіцянку юного читача.

     Гра-марафон «Читання – ось краще навчання», не залишила байдужими учнів 2-А гімназійного класу (6 клас) на другий день Тижня «День ерудита». З великим задоволенням учні згадували своїх улюблених письменників, їхні твори та літературних героїв. Було обрано шість учасників гри, які витягнувши картки з запитаннями, по черзі давали відповіді на них. Троє сильніших учасників потрапили до фіналу гри, де продовжили боротьбу за перемогу. Переможцем у грі-марафоні вийшла Анастасія Устимчук, за що отримала невеличкий приз. Цікаво і змістовно в цей день пройшла літературна вікторина «Що ви знаєте про звірів?» з учнями 3-х класів групи продовженого дня. Найактивнішу участь у вікторині прийняв учень 3-А класу Дмитро Ковалевич, за що також отримав невеличкий приз. Всім іншим учасникам були вручені книжкові закладки.

     Обговорення книги відомої шведської дитячої письменниці Астрід Ліндгрен «Пеппі Довга панчоха» було підготовлено і проведено з учнями 1-В гімназійного класу (5-й клас). Бібліотекар коротко розповіла учням біографію письменниці, назвала твори, які вийшли з-під пера Астрід Ліндгрен, далі продовжила дискусією з учнями. Дуже цікаві епізоди з книги розповіли учениці Марійка Домбровська та Альона Денисюк.

     Четвертий день Тижня «Мистецький» був оголошений конкурсом малюнка «Герої улюблених книжок» та конкурсом плакатів «Твій друг і порадник – книга». В конкурсі малюнка взяли дуже активну участь учні 2-4-х класів початкової школи. За найкращі малюнки учні в перший день після канікул отримають призи, грамоти та подяки. В конкурсі плаката взяли участь учні 1-4-х гімназійних класів (5-8класи), за перші два місця також отримають грамоти.

     Закінчився Тиждень днем під назвою «Благодійний». Цього дня активно працювала «Лікарня для книжок», де всі бажаючі учні надавали першу допомогу порваним книгам. Акція «Подаруй бібліотеці книгу» об’єднала небайдужих учнів, які змогли долучитися до неї і подарували книгозбірні свої вже прочитані книги.

     Всеукраїнський Тиждень дитячого читання проводився з метою розвитку читацької культури і компетентності читачів, формування культури роботи з книгою засобами залучення учнів до читання художньої, науково-пізнавальної, довідкової літератури, періодичних видань. Спілкування з книгою поглиблює рівень знань, допомагає формувати в учнів художній смак, гармонійний розвиток особистості, сприяє самоосвіті.

... Читати далі »

Переглядів: 1291 | Додав: WWWWW_W | Дата: 30.03.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 »

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 67

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz