Субота, 20.04.2024, 03:10
Вітаю Вас Гість | RSS

  Бібліотека Рокитнівського НВК                                     "ШКОЛА І ст. - ГІМНАЗІЯ" 

Головна » 2015 » Березень » 30 » Тиждень дитячого читання
13:40
Тиждень дитячого читання

    З 16 по 20 березня пройшов Всеукраїнський Тиждень дитячого читання під гаслом «Ми зростаємо разом з книгою!». Кожен день Тижня визначався своєю тематикою та циклом бібліотечних заходів.

     Перший день розпочався з експрес-інформації про проведення Тижня. Для поглиблення і розширення читацьких інтересів учнів 5-7 гімназійних класів (9-11 класи) був розгорнутий перегляд літератури із серії «Шкільна бібліотека». Цього ж дня урочисто відбулася «Посвята першокласників у читачі». Літературний ранок підготували учні 3-А класу на чолі з класоводом Буднік Ж.П., шкільним бібліотекарем Пахнюк М.І. та вчителем музики Васильченко Г.С. Першокласників на святі радо вітала Королева книг зі своїми героями: Буратіно, Бабою Ягою, Лисичкою-листоношею, Ведмедиком-лікарем та іншими. Учні 3-А класу гарно виконували вірші, пісні, присвячені книзі. Подорожуючи книжковим королівством маленькі читай лики багато дізналися про його жителів, відгадували загадки, склали урочисто обіцянку юного читача.

     Гра-марафон «Читання – ось краще навчання», не залишила байдужими учнів 2-А гімназійного класу (6 клас) на другий день Тижня «День ерудита». З великим задоволенням учні згадували своїх улюблених письменників, їхні твори та літературних героїв. Було обрано шість учасників гри, які витягнувши картки з запитаннями, по черзі давали відповіді на них. Троє сильніших учасників потрапили до фіналу гри, де продовжили боротьбу за перемогу. Переможцем у грі-марафоні вийшла Анастасія Устимчук, за що отримала невеличкий приз. Цікаво і змістовно в цей день пройшла літературна вікторина «Що ви знаєте про звірів?» з учнями 3-х класів групи продовженого дня. Найактивнішу участь у вікторині прийняв учень 3-А класу Дмитро Ковалевич, за що також отримав невеличкий приз. Всім іншим учасникам були вручені книжкові закладки.

     Обговорення книги відомої шведської дитячої письменниці Астрід Ліндгрен «Пеппі Довга панчоха» було підготовлено і проведено з учнями 1-В гімназійного класу (5-й клас). Бібліотекар коротко розповіла учням біографію письменниці, назвала твори, які вийшли з-під пера Астрід Ліндгрен, далі продовжила дискусією з учнями. Дуже цікаві епізоди з книги розповіли учениці Марійка Домбровська та Альона Денисюк.

     Четвертий день Тижня «Мистецький» був оголошений конкурсом малюнка «Герої улюблених книжок» та конкурсом плакатів «Твій друг і порадник – книга». В конкурсі малюнка взяли дуже активну участь учні 2-4-х класів початкової школи. За найкращі малюнки учні в перший день після канікул отримають призи, грамоти та подяки. В конкурсі плаката взяли участь учні 1-4-х гімназійних класів (5-8класи), за перші два місця також отримають грамоти.

     Закінчився Тиждень днем під назвою «Благодійний». Цього дня активно працювала «Лікарня для книжок», де всі бажаючі учні надавали першу допомогу порваним книгам. Акція «Подаруй бібліотеці книгу» об’єднала небайдужих учнів, які змогли долучитися до неї і подарували книгозбірні свої вже прочитані книги.

     Всеукраїнський Тиждень дитячого читання проводився з метою розвитку читацької культури і компетентності читачів, формування культури роботи з книгою засобами залучення учнів до читання художньої, науково-пізнавальної, довідкової літератури, періодичних видань. Спілкування з книгою поглиблює рівень знань, допомагає формувати в учнів художній смак, гармонійний розвиток особистості, сприяє самоосвіті.

Бібліотекар ш/в РДБ  Пахнюк М.І.

Переглядів: 1292 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 67

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz