Четвер, 28.03.2024, 18:45
Вітаю Вас Гість | RSS

  Бібліотека Рокитнівського НВК                                     "ШКОЛА І ст. - ГІМНАЗІЯ" 

Головна » 2016 » Листопад » 18

     В Рокитнівській гімназії з 5 по 28 жовтня 2016 року було організовано та проведено заходи до Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек з метою залучити учнів до читання, домогтися, щоб книги, журнали стали їх постійною потребою, супутниками у житті, розвивати пам'ять, мислення, комунікативність та творчі здібності  учнів».Місячник проходив під гаслом: «Книга і читання – важливий чинник у вихованні духовних цінностей учнів».

            Протягом жовтня учні брали участь у різноманітних заходах. Серед учнів 4-5 гімназійних класів (8-9 кл.) було проведено бліцопитування «Твоя улюблена книга». Опитування показало, що переважно діти даного віку люблять читати з захопленням сучасну світову літературу і зовсім мало читають твори сучасних українських письменників. Учні 2-3 гімназійних класів (6-7 кл.) долучились до конкурсу творчих робіт «Книга у моєму житті». Найціннішу та найбільшу роль книг у своєму житті розкрили у своїх творах наступні учні: Пахнюк Діана (3-А гімн. кл.), Шевчук Ірина (3-Б гімн. кл.) та Пахнюк Євгенія (2-Бгімн.кл.). Жовтень – це чарівна пора осені і учні 1-х гімназійних класів (5 кл.) також активно долучилися до створення виставки малюнків «Золота казка осені», яка була оформлена в коридорі школи.

            До Дня захисту України та Покрови Пресвятої Богородиці, яку здавна вважають покровителькою Запорозького козацтва був проведений загально шкільний виховний захід, організований педагогом-організатором Волевач А.С. Виховні заходи національно-патріотичної тематики були проведені класними керівниками та класоводами з усіма учнями школи по класах.

            Діти початкової школи дуже активно читають у шкільній бібліотеці. Тому учні 3-х класів з захопленням малювали малюнки до своїх улюблених книжок під керівництвом вчителя образотворчого мистецтва Кибукевич В.М. Виставка малюнків «Ми читаємо і малюємо» створена у шкільній бібліотеці. З учнями 2-А класу проведена літературна вікторина «У світі фауни», а з учнями групи продовженого дня літературна подорож «В країні загадок». Загадки знаходилися на чарівних листочках чарівного дерева. Діти по черзі відривали листочки і відгадували загадки, а за правильну відповідь отримували солодкий подаруночок.

            Щопонеділка протягом жовтня проводились рейди-перевірки стану збереження підручників по класах. Під час рейдів було проведено ряд бесід про правила користування і зберігання навчальної літератури.

            Цікавим доповненням до проведення місячника послужили книжкові виставки: «Українські письменники – дітям», «Літературна творчість наших земляків», «Книжка – лікар», «Україна від минулого до сьогодення…», «Мандрівка улюбленими казками» та інші, перегляд дитячих журналів «Чудова преса на всі інтереси». На стенді «Знаменні та пам’ятні дати календаря» були оформлені тематичні полички до ювілейних дат письменників та знаменних дат жовтня: «Іван Багряний – політичний діяч і письменник» (110 років від дня народження), «Іван Кочерга – український драматург»(135 років від дня народження), «Нема переводу добрим звичаям народу» (до Дня козацтва), «Тривожні дзвони Івана Драча» (80 років від дня народження), «Україна в роки другої світової війни» (до Дня визволення України від фашистських загарбників). Для читачів бібліотеки була виготовлена «Пам’ятка читача» та вручена їм при відвідуванні бібліотеки.

     Шкільна бібліотека повинна всіма засобами, як інноваційними, так і стандартними виховувати читацьку культуру дітей та учнівської молоді, спрямовувати учнів читати твори сучасних українських письменників та класиків української літератури.

                                                Марина Пахнюк.

... Читати далі »

Переглядів: 999 | Додав: WWWWW_W | Дата: 18.11.2016 | Коментарі (0)


Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 67

Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz